maandag 31 december 2007

Moord en doodslag 2007

Januari
1 jan. Een vrouw wordt in de nieuwjaarsnacht doodgereden in Zeist.
4 jan. Een vrouw wordt doodgestoken in Almere buiten, oorzaak ligt in de relationele sfeer.
5 jan. Een man (25) wordt doodgeschoten bij de kruising van de Veerlaan en de Sumatraweg in Rotterdam. Een 34 jarige man die zich met schotwonden in het ziekenhuis meld wordt aangehouden.
6 jan. Dode man (38) gevonden in een woning aan de bloemenschans in Voorhout. Er zijn sporen van geweld. Een 51-jarige man, een 21-jarige man en een 44-jarige vrouw worden later aangehouden.
10 jan. Dode Afghaan (34) gevonden in een woning in de Monseigneur Hopmanstraat in Roosendaal.
14 jan. Beheerder Greg Kelly (33) wordt doodgeschoten bij een overval op een sociëteit aan de Jacob van Lennepkade in Amsterdam.
15 jan. Het lijkje van een baby wordt aangetroffen bij een recreatieplas in Den Bosch.
18 jan. In een woning in Nuth wordt het lijk van een 31 jarige Schot aangetroffen in een kast. Later in de nacht werd in Valkenswaard een 32-jarige Brit aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning.
23 jan. In Buinen wordt een dode man (55) aangetroffen bij zijn woning. Later worden eerst twee mannen en daarna de 54-jarige echtgenote en de 16-jarige zoon aangehouden. Allen worden weer vrijgelaten.
28 jan. In Amsterdam steekt een VVD raadslid Johan Wolters (43) uit zelfverdediging zijn vrouw Yudersy Elizastigui Grandales (30) dood, Hij werd 7 december 2007 vrijgesproken.
29 jan. In Scheveningen wordt Pascal Triep (25) door zijn buurman en buurjongen Dannyboy T. (16) doodgestoken, hier was veel ophef over daar iemand het had gefilmd en het op internet te zien was.
Februari
2 feb. Joost Creemers (44) wordt dood gevonden in een woning  in de Jan de Haanstraat in Amsterdam, de oorzaak ligt in de relationele sfeer. Later worden Jan S. (40) en Linda P. (38) aangehouden. Linda had een dochtertje met Creemers en wilde niet meer dat hij zijn dochter zag. 
8 feb. Erkan Yildiz, de eigenaar (29) van avondwinkel La Nuit op de Waddenweg in Amsterdam Noord, wordt bij een overval doodgeschoten. Ironisch genoeg was de eigenaar de week tevoren nog in het programma ‘PremTime’ geweest met een pleidooi om zich na een aantal overvallen eindelijk eens zelf te mogen bewapenen. Gino P. (25) en Orville K. (23) krijgen 10 jaar cel.
11 februari. Casper de Wolf (29) wordt dood gevonden in zijn woning aan de Zadelstraat in Hilversum. Hij is geen natuurlijke dood gestorven. De Wolf is de ex-vriend van transseksueel Kelly van der Veer
13 feb. Bij het brugrestaurant ‘La Place’ over de A4 wordt op een parkeerplaats Ullrich 'Ukkie' de Pool uit Curacao doodgeschoten, lijkt op een liquidatie. Siegfried Saez zou later tot 17 jaar veroordeeld worden voor de moord.
16 feb. De eigenaar van Homocafé Schwoell aan de Spoorlaan in Tilburg wordt dood aangetroffen in zijn cafe. Een 24-jarige Tilburger wordt later aangehouden.
17 feb. Nedim Imac de oud-voorzitter van Turkiyemspor wordt doodgeschoten in de Jan rebelstraat in Amsterdam.
21 feb. Banketbakker Albert de Heer (69) wordt dood aangetroffen in zijn bakkerszaak aan de Aart van Nesstraat in Rotterdam. Drie Rotterdammers van 17, 18 en 19 jaar aangehouden worden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord.
21 feb. Maurice Florax (47) wordt in zijn woning aan de Stationsstraat in Susteren doodgeschoten door auto monteur Davy T (32) na een ruzie over auto-onderdelen. Hij krijgt 12 jaar en TBS.
24 feb. In een restaurant aan de Vlasakkerweg in Amersfoort is tegen het middaguur het lichaam van een dode man (44) aangetroffen in een plas bloed met een pistool er naast. Het zou gaan om een werknemer van het restaurant. (Het bleek zelfmoord)
25 feb. Guus S. (56) vermoord zijn vrouw Myrna s. de Jong (50) en pleegt daarna zelfmoord in de Henri-Dunantstraat in Sprang Capelle.
26 feb. De Nederlander Johan Woudstra wordt vermoord op Isla Margerita. De daders worden ook verdacht van de moord op de Nederlanders Joyce en Wendy Videler. Videler zou de opdrachtgever zijn voor de moord op Woudstra.
Maart
4 mrt. TBS-er Paul R.(29) schiet in Enschede op zijn oude werkgever en zijn gezelschap, Edith Arends-Van Greene (44), de vrouw van de oud werkgever, komt hierbij om het leven. Op 15 April 2008 krijgt hij hiervoor 24 jaar en TBS.
5 mrt. Eugene Ugwumgbor (42) uit Nigeria wordt dood gevonden in woning aan de Bernhard Shawsingel in Amsterdam.
5/6 mrt. Uit de Herengracht in Amsterdam worden lichaamsdelen van een man (54) opgevist.
6 mrt. Olga K (44) en Erik K (44) doden hun zoontjes Aidan (11) en Roan (8) in hun woning aan de Oranjehof in Hengelo en plegen zelfmoord, man overleeft het en krijgt 18 jaar.
8 mrt. In Rotterdam wordt een dode man (32) in een auto aangetroffen bij de Persoonshaven in Rotterdam. Hij is doodgeschoten.
9 mrt. Een in Nederland wonende Turk schiet in Munchengladbach zijn ex-vrouw en dochter dood. De vrouw laat twee kinderen van negen en dertien jaar achter 
11 mrt. In Rotterdam wordt een Antilliaanse jongeman (22) op de Traviataweg doodgeschoten om een Rap-Battle.
11 mrt. In Utrecht wordt Rinie Mulder doodgeschoten door een agent, hierna breken er rellen uit in de wijk Ondiep. De agent wordt niet vervolgd
12 mrt. In Haarlem vermoord Sander Vos (32) zijn schoonmoeder (58) als zij weigert zijn kinderen mee te geven. Hij springt daarna met zijn twee zoontjes (4 en 6) voor de trein.
14 mrt. Een man wordt dood aangetroffen in een auto met een Frans kenteken op de Brittenoord in Rotterdam.
15 mrt. In een woning in de Amsterdamse Pijp wordt een Israelier doodgeschoten.
16 mrt. In een woonboot -in het Almelose Kanaal, tegenover de Turfmarkt aan de kant van het centrum- in Zwolle wordt een Jan Popke Karsten (53) gevonden. Hij is met messteken omgebracht. Een 19 jarige Zwollenaar wordt gearresteerd.
19 mrt. Dode man (Maarten Redekker) gevonden in woning aan de Schoutendreef in Den Haag.
21 mrt. In een woning aan de laan van Nuenhem in Nuenen worden Frans Meijer (59) en zijn vrouw Nel (55) gevonden, man vermoorde zijn vrouw en pleegt zelfmoord.
24 mrt. In Rotterdam wordt een man (20)  neergeschoten op het Zuidplein. Hij overlijdt in het Ziekenhuis.
25 mrt. In Eindhoven wordt een man (30) door zijn oom (47)  in een woning doodgeschoten. Oom krijgt 10 jaar wegens moord.
26 mrt. In Vlijmen wordt een dode man (26) in een woning gevonden. De 23-jarige vriendin van de man is aangehouden. Zij bekent later hem gewurgd te hebben.
27 mrt. In Den Haag wordt een 55 jarige man op het Spui zo hard geslagen door een voorbijganger dat hij op 18 april overlijdt.
27 mrt. Willy Wester (48) ‘Tante Klessebes’ wordt dood gevonden in Leeuwarden, deze dame chatte heel veel op internet en werd daar vermist, ze is uiteindelijk door haar man Uko P.(66) vermoord, waarschijnlijk al op 10 maart. De man pleegt op 9 april zelfmoord in de gevangenis.
28 mrt. Een vrouw (51) wordt door haar man (62) doodgestoken in een woning aan de Kometensingel in Amsterdam.
29 mrt. In Utrecht wordt een Surinaamse (59) door zijn zoon (23) doodgestoken op de Stanleylaan.
April
5 apr. In Alphen aan de Rijn worden lichaamsdelen van een man (22) opgevist uit het water. Een 30 jarige Alphenaar heeft bekend.
7 apr. In een woning aan de Strausslaan in Tilburg wordt een dode vrouw (45) gevonden. Haar 47 jarige man wordt aangehouden. GSM gegevens lijken echter te bevestigen dat hij elders was tijdens het misdrijf. 
13 apr. In een woning aan de Thamerdijk in Rotterdam wordt een dode vrouw  (49) gevonden. Zij is gewurgd door haar 53 jarige man die 7 jaar krijgt wegens doodslag. 
14 apr. In Almere wordt de vermiste tiener Cassandra van Schaijk (17) dood teruggevonden in het water bij het Schateiland in de Noorderplassen. Zij was sinds 17 maart vermist. 
16 apr. In een opvanghuis in Rijswijk wordt een dode man (51) gevonden.
16 apr. Bij een schietpartij bij discotheek Event Plaza in Rijswijk wordt een 37 jarige Hagenaar doodgeschoten.
18 apr. In een Videotheek in Steenbergen wordt een dode man gevonden.
23 apr. In een woning aan de Chestertonlaan in Amsterdam-Zuidoost wordt een dode man (43) gevonden.
23 apr. Gerd Nan van Wijk (16) wordt op een schoolplein in Alkmaar door matroos Pepijn Venneker (17) doodgeslagen om een lollige uitlating over een vriend.
25 apr. In een woning aan de Plutolaan in Groningen wordt het lichaam van Tessa Klaver (19) gevonden. Haar ex-vriend Mark D. (21) wordt aangehouden. Hij bekent en krijgt uiteindelijk 10 jaar cel en 8 jaar in hoger beroep.
27 apr. Bij een schietpartij in Rotterdam wordt een man doodgeschoten.
30 apr. Langs een weg in Zwaagdijk wordt het lichaam van Pascal Keijzer (16) gevonden. Emiel T. (37) krijgt 15 jaar en Michel van B. (41) 8 jaar
Mei
1 mei In een woning aan de Lage Kant in Breda wordt een dode gevonden.
2 mei In Vlaardingen wordt een man doodgestoken door zijn 32-jarige vriendin.
2 mei In een woning in Amsterdam-Noord verstikt Charita van B (40) haar zoontje van 4.
16 mei In Oploo wordt na een brand in een woning een dode man gevonden, vermoord door zijn dochter en haar vriend.
28 mei In een Camper langs de A50 bij Heerde wordt een dode vrouw gevonden.
28 mei In een portiek van een woning in Amsterdam wordt een dode man gevonden.
Juni
2 jun. In een woning aan de Warande in Zeist worden een dode man(43) en vrouw (39) gevonden, man heeft zijn vrouw vermoord en daarna zichzelf.
3 jun. Bij een vechtpartij in Rotterdam bij het poppodium Baroeg komt de Pool Michal Karlowicz (24) om het leven. Rodney M krijgt 6 jaar cel.
7 jun. Bij een steekpartij in Rotterdam wordt Rahman Ari (18) doodgestoken, omdat hij iets zij over een gestolen fiets.
8 jun. Bij een schiet- en steekpartij op het Wisseloordplein in Amsterdam-ZO komt een man om het leven.
8 jun. In haar woning aan de Putterhaag in Houten wordt Angela Zwaan (27) vermoord door haar vriend Roberto (26).
8 jun. Bij een manege in Delft wordt Koos Drevijn (50) gevonden naast zijn auto. Hij is een bekende van de politie. Het gaat om een liquidatie in het drugs milieu. 
10 jun. In Deventer wordt Aloysius Duchateau (36) doodgeschoten. De dader (63) krijgt 6 jaar voor doodslag. 
11 jun. In Amsterdam wordt een Nigeriaan (30) doodgeschoten bij een beroving in een flat aan Geldershoofd. Een 23 jarige bekent 
12 jun. Na een brand in een woning in Rotterdam wordt een Chinese man (39) gevonden die is doodgestoken.
13 jun. In Amsterdam word een man (41) doodgestoken naar aanleiding van een ruzie in een woning aan de Van Bossestraat, oorzaak ligt in de relationele sfeer. Een vrouw van 39 en een man van 24 worden gearresteerd.
14 jun. In een woning in Amsterdam wordt een dode man (28) gevonden.
16 jun. In een woning in Rotterdam wordt Björn Jue (28) gevonden, hij is doodgemarteld. De politie stond aan de deur te luisteren maar wachtte op versterking. Wouter A (25) en Jeffrey van S en een vrouw (24) krijgen 4-12 jaar gevangenisstraf.
20 jun. In een woning in Boxtel wordt een dode vrouw gevonden, oorzaak ligt in de relationele sfeer.
21 jun. In Apeldoorn wordt Gert Nijkamp (47) voor de school van zijn zoontje geliquideerd.
22 jun. In een woning in Delft wordt de Marokkaanse Aicha (38) dood gevonden, Zij is omgebracht door echtgenoot Mochtar P. (42).
25 jun. Op het NS station in Alkmaar wordt Zeynep Boral (24) door haar ex (28) doodgeschoten uit eerwraak.
28 jun. Bij een schietpartij in een grafisch bedrijf in Eindhoven wordt Frans Goosssens (59) doodgeschoten.
Juli
1 jul. Op het woonwagenkamp de Vinkenslag in Maastricht wordt een man doodgeslagen.
1 jul. Gaby Hessels (18) uit Riemst wordt verkracht en vermoord gevonden in Zichen. Een 28 jarige Millenaar bekent
5 jul. Na een brand in een woning in Tilburg wordt een dode man gevonden, politie gaat uit van een misdrijf.
6 jul. In Hengelo schiet een agent een man dood die hem bedreigde met een vuurwapen.
7 juli. De zwangere Joyce Feenstra (23) wordt dood gevonden. Zij blijkt later gemarteld en vermoord door 2 Ridderkerkse zussen.
6 jul. In een school in Enschede wordt een schoonmaker Henk Koop (56) dood gevonden, de man komt om door een misdrijf.
11 jul. In Oosterhout wordt Jan van Ommen (50) doodgestoken door een 28 jarige vrouw met wie hij een internet date had.
15 jul. In Almere wordt automobilist Henk Schuurman (56) doodgestoken nadat hij er wat van zei dat hij werd bekogeld met eieren.
16 jul. In een uitzendbureau in Amsterdam wordt een man doodgeschoten.
18 jul. In Nijmegen wordt een jongeman doodgestoken na een ruzie in een kroeg.
22 jul. In een sloot in Rotterdam wordt een dode man gevonden.
23 jul. In een woning in Eygelshoven wordt Annelies Hermans-Hoogeboom (55) door vriend Martin (55)doodgestoken.
23 jul. In een greppel in Simpelveld wordt een dode man gevonden, politie gaat uit van een misdrijf.
23 jul. In een woning in Groningen wordt een dode gevonden, politie gaat uit van een misdrijf.
23 jul. In Vlissingen wordt in een woning een vrouw doodgeschoten, oorzaak ligt in de relationele sfeer.
24 jul. In Schijf wordt een dode man gevonden op straat, politie gaat uit van een misdrijf.
24 jul. In een boerderij in Hoogwoud schiet Mark Rens (42) zijn vrouw Ingrid Rens (35) dood en daarna zichzelf.
25 jul. Sylvia Muller overlijdt na gegijzeld en gemartekd te zijn in de kelder van haar ‘vriend’ in Eygelshoven. De politie was al enige tijd op de hoogte van de gijzeling, maar agenten werd van hogerhand verboden in te grijpen. 
27 jul. In een zeilboot in een gracht in Amsterdam wordt een dode man gevonden, politie gaat uit van een misdrijf.
30 jul. In een woning in Geleen wordt Opa Smits (70) dood gevonden, deze blijkt vermoord te zijn door zijn kleinzoon Dave (30). Hij krijgt 3 jaar en TBS.
Augustus
3 aug. In een woning in Tiel betrapt Henk van Genderen (48) inbrekers en wordt om het leven gebracht. Een vrouw van 18 en een man van 24 worden gearresteerd. 
5 aug. In Leens schiet een agent een man dood uit noodweer, slachtoffer zat zijn buurman met een mes achterna.
9 aug. In Amstelveen wordt Huib Krooderd e eigenaar van een avondwinkel doodgestoken bij een overval.
12 aug. In café Jong Zuid aan de Ruysdaelkade in Amsterdam wordt Robert Knuffman (33) geliquideerd.
12 aug. In Groningen wordt Roberto Pohl (40) door zijn huisgenoot Henk T. (46) doodgestoken. 
12 aug. In een woning in Amsterdam wordt Bulgaar (45) doodgestoken.
12 aug. In café ‘t Snuitje in Scheveningen wordt eigenaar Kees Toet (52) doodgestoken. Een Britse vader(49) en zoon(31) worden gearresteerd.
15 aug. In een woning in Groningen wordt een dode man gevonden, ruzie tussen 2 drugsverslaafden.
16 aug. In de Sloterplas in Amsterdam wordt een dode man gevonden.
20 aug. Wendy (41) en Joyce Videler (14) verdwijnen op het Venezolaanse Isla Margerita. Zij worden 4 dagen later dood gevonden.
22 aug. Noureen Aisha Khan (36) wordt door haar man Younis (49) zo mishandeld dat zij 2 dagen later overlijdt 
25 aug. In Noordwijkerhout wordt Pool (44) doodgestoken.
29 aug. Bij een ruzie op een camping in Ootmarsum wordt Bennie de Paauw (45) doodgestoken door 26 jarige zijn stiefzoon.
September
4 sep. Bij een burenruzie in Utrecht wordt Abdelhakh Edaijaji (41) doodgeschoten.
5 sep. In Amsterdam wordt Etienne nassy (27)doodgeschoten.
7 sep. In Melissant vermoordt Huib van O. (29) zijn vrouw Renate (31) en zijn dochter Elisa (3).
8 sep. In Rotterdam wordt in de bosjes van een park een dode man gevonden, politie gaat uit van een misdrijf.
8 sep. Een verknipte Amerikaan (41) slaat Thijs Geers op het station van Roosendaal met een bijl dood.
12 sep. In een woning boven een café in Roosendaal vind de politie een doodgeschoten man.
16 sep. Bij een brand in Hilversum die is aangestoken komt Kim Veerman (20) om het leven.
18 sep. In haar woning in Amsterdam wordt Louise Yngard (83) dood gevonden.
25 sep. In een woning in Ridderkerk wordt Ciska Boer (52) doodgeslagen met een klauwhamer. Haar 52 jarige ex- Hendrikus van der S. blijkt de dader en krijgt later 12 jaar. 
26 sep. In Rotterdam wordt Varesca Ignacia (28) in de Quackstraat doodgestoken door ex-vriend Ashley R.(36) wegens ruzie over een hypotheekakte. Ondanks 7 messteken in hoofd, hals, borst, arm en hand van Varesca claimt hij zelfverdediging.
27 sep. In een woning in Loppersum wordt een Klaas Gast (57) omgebracht door zijn 62 jarige vriendin.
Oktober
4 okt. In Den Haag wordt Fried ‘Fredje’Friebel op zijn woonboot doodgeschoten. Friebel had ooit een belastende verklaring afgelegd over Karel Pronk in de moord op kweker Gerrit de Graaf (jaren ‘80). Pronk was net een jaar vrij.
5 okt. Een 21 jarige vrouw is aangehouden op verdenking van het ombrengen van een baby. 
11 okt. In Amsterdam wordt voor een school Youssouf Mokhtari (16) door een medescholier Hüseyin P.(14) doodgestoken.
12 okt. In Rotterdam wordt een man doodgeschoten.
14 okt. In Gemert wordt een vrouw doodgereden, de automobilist wordt gepakt voor doodslag.
17 okt. In een woning in Enschede wordt Alissa Geelhoed (16) gevonden, vermoord door haar moeder Yvonne de Gier die daarna voor de trein springt.
22 okt. Een moeder springt met haar kind van de Bijenkorf in Amsterdam.
30 okt. In Landgraaf wordt een baby van 2,5 maand door de vader vermoord.
November
2 nov. In Monster wordt een echtpaar door hun ex-schoonzoon doodgeschoten.
4 nov. In Utrecht wordt een man neergeschoten, de man overlijdt uiteindelijk op 4 december.
4 nov. In Bergen overlijdt een man op een feest, politie gaat uit van een misdrijf.
7 nov. In Den Haag wordt voor zijn woning een vastgoedhandelaar doodgeschoten, waarschijnlijk een liquidatie.
8 nov. In Hoogblokland wordt een dode man in een auto gevonden, politie gaat uit van een misdrijf.
9 nov. In Rotterdam wordt een man doodgeschoten.
10 nov. Bij een tramhalte in Amsterdam wordt een man doodgestoken.
10 nov. In een woning in Amsterdam wordt een dode vrouw gevonden, politie gaat uit van een misdrijf.
10 nov. In een woning in Schiedam wordt een dode man gevonden, politie gaat uit van een misdrijf.
11 nov. In Amsterdam wordt een man doodgestoken, betreft een surinaamse zanger.
12 nov. In Lottum overlijd een jongen als gevolg van een mishandeling op de jaarlijkse paardemarkt.
13 nov. In Vlaardingen wordt een dode man gevonden in het water, politie gaat uit van een misdrijf.
16 nov. In Haarlem wordt een man doodgestoken.
16 nov. In Delft wordt een beveiliger/schoonmaker van een cafetaria vermoord gevonden in een sloot.
18 nov. In een woning in Deventer wordt een dode vrouw gevonden, oorzaak ligt in de relationele sfeer.
18 nov. In Amsterdam wordt een Engelsman door het hoofd geschoten.
18 nov. In Middelburg dood een vader zijn 2 kinderen en daarna zichzelf.
19 nov. In een woning in Rotterdam wordt een dode man gevonden, politie gaat uit van een misdrijf.
19 nov. In Druten wordt in een tuin een dode vrouw gevonden, vermoord door haar man.
23 nov. In Leens wordt in een woning een dode baby gevonden, de ouders worden verdacht.
26 nov. In Breda overlijdt een vrouw nadat ze is beschoten bij het uitlaten van haar hond.
December
2 dec. In een flatwoning in Heemskerk wordt een dode vrouw gevonden, politie gaat uit van een misdrijf.
4 dec. In een woning in Varik wordt een dode man gevonden, politie gaat uit van een misdrijf.
5 dec. In een woning in Rotterdam wordt een dode man gevonden, politie gaat uit van een misdrijf.
5 dec. In Rotterdam worden 2 ouders aangehouden voor de dood van hun baby, politie gaat uit van een misdrijf.
6 dec. Nederlandse vrouw in boxtel aangehouden voor een illegale abortus in Spanje, wordt verdacht van doodslag.
8 dec. In een woning in Amsterdam wordt een dode vrouw gevonden, politie gaat uit van een misdrijf.
8 dec. In Breda wordt een dode man gevonden in een auto, overleden aan een overdosis politie houd 2 man aan voor deze zaak gaat uit van een misdrijf.
8 dec. In een woning in Den Haag wordt een dode vrouw gevonden, politie gaat uit van een misdrijf.
10 dec. In een woning in Goirle wordt een dode vrouw gevonden, vermoord door haar man.
10 dec. Vermiste vrouw dood teruggevonden in haar tuin, vermoord door haar man.
18 dec. Vermiste Pool dood teruggevonden in een sloot in Hillegom, politie gaat uit van een misdrijf.
18 dec. In een woning in Enschede wordt een dode baby gevonden, omgebracht door de moeder en haar vriend.
19 dec. In een woning in Rotterdam wordt een vrouw doodgestoken door haar broer.
22 dec. Man neergestoken in Den Haag en een paar dagen later overleden.
23 dec. In Hendrik Ido Ambacht wordt een jongeman doodgestoken.
23 dec. In Dronten wordt vlakbij het asielzoekers centrum een dode man gevonden, politie sluit een misdrijf nog niet uit.
23 dec. In een woning in Enkhuizen wordt een dode man gevonden, politie gaat uit van een misdrijf.
29 dec. In een woning in Almelo wordt een vrouw doodgeschoten.
29 dec. Een man wordt in Amsterdam doodgeschoten, hij was een bekende van de politie."