maandag 31 augustus 2009

Oranjes winnen zaak tegen AP níet

De uitspraak van de rechter in de zaak van het prinselijk paar (willem Alexander en Maxima) tegen het AP betreffende het fotoverbod is helemaal niet ‘gewonnen’ door het prinselijk paat. De site ‘prorepublica’ geeft het heel goed weer.

In het kort komt het er op neer dat alleen publicatie van 4 foto’s is verboden omdat ze geen nieuwswaarde zoud, maar dat deze vier foto’s door hun inzet op het proces plots wél nieuwswaarde hebben gekregen en dus wel weer gepubliceerd mogen worden. Ook een schadevergoeding werd afgewezen.

De enige overwinning is dat het AP in paragraaf 4.15 'de (principieel) in het ongelijk gestelde partij'  wordt genoemd.

vrijdag 28 augustus 2009

IJsland gaat schuld toch terug betalen: een sigaar uit eigen doos

Het IJslandse parlement (Alþing) heeft besloten om toch maar de miljarden schuld aan Nederland en aan Engelend terug te gaan betalen. De IJslandse regering had dit al eerder beloofd en op grond daarvan had Nederland IJsland het geld voorgeschoten om de gedupeerde Nederlandse ICEsave spaarders schadeloos te stellen (overigens onder veel voorwaarden, zie beneden).

Als gevolg van de protesten van de IJslandse bevolking was er even sprake van dat IJsland zich niet aan zijn belofte zou houden. Nederland had toen gedreigd om lidmaatschap van de EU voor IJsland tegen te houden. Een lidmaatschap overigens dat IJsland jarenlang niet wilde, totdat ze plotseling armlastig werden.

Met de beslissing van het parlement staat nu niets het IJslandse lidmaatschap van de EU in de weg en daarmee betaalt Nederland uiteindelijk toch de IJslandse schuld weer zelf. Kijk naar de ‘Money Shuffle’

Money_Shuffle

  1. Overigens heeft IJsland nog wel wat voorwaarden gesteld die in feite opschorten van de betaling mogelijk maken:
  2. de schuldeisers (Nederland en Groot-Brittannië) moeten rekening houden met de ongekend moeilijke situatie waarin IJsland zich bevindt sinds de financiële crisis, en IJsland de mogelijkheid geven zijn economie en financiële systeem weer op te bouwen
  3. de schuldeisers mogen geen aanspraak maken op tegoeden die nodig zijn voor het voortbestaan van IJsland als soevereine staat
  4. IJsland behoudt de zeggenschap over de natuurlijke hulpbronnen van het land
  5. Nederland en Groot-Brittannië moeten instemmen met de voorwaarden, anders is er wat het IJslandse parlement betreft geen financieel akkoord
  6. de terugbetaling (tussen 2016 en 2024) aan Nederland kent een jaarlijks maximum van 2 procent van de groei van de IJslandse economie, gemeten ten opzichte van het jaar 2008.

Met andere woorden, Ijsland bepaalt zelf of ze wel kunnen terugbetalen en als dat niet ‘kan’ dan doen ze het niet, of slaan een jaartje over.

Het betreft dus gewoon een wassen neus die Nederland en Engeland in staat stelt om hun bezwaren tegen het EU lidmaatschap in te trekken en tegen hun bevolking te zeggen ‘we hebben een akkoord’

Ísland lofa til borga skuld: Það er þægilegur til skera a belti frá einhver annars leður.

Gera peningar dans!

zaterdag 15 augustus 2009

Geen sex? Doodhongeren dan maar. Met de steun van Nederland

In Afghanistan wordt momenteel aanname van een nieuwe familiewet behandeld door het parlement. Eén van de bepalingen in die wet is dat mannen het recht krijgen om hun vrouw uit te hongeren als deze sex weigert. U leest het goed, Het is geen verknipte Taliban wet. Het gaat hier om een wet, opgesteld door de door het westen ingestelde en gesteunde regering van Hamid Karzai.

Kijk, dan weet je als Hollandse soldaat ook gelijk waarvoor je vecht: een stukje meer vrouwenonderdrukking.

Officier van justitie gearresteerd wegens poging tot doodslag

Een 54 jarige officier van justitie uit Velp blijkt 14 april dit jaar gearresteerd te zijn wegens verdenking van poging tot doodslag op zijn vrouw. Aanklagers van het parket Den Bosch zijn een strafrechtelijk onderzoek begonnen tegen hun collega.


Dit melden diverse bronnen bij justitie. De opmerkelijke aanhouding van de man werd angstvallig binnenskamers gehouden door het OM, uit vrees voor reputatieschade.

Het parket Den Bosch bevestigt de arrestatie. 'De man is 14 april aangehouden, op de dag van het gebeuren. Persofficier Karen Gerritsen liet weten dat de man nog in voorarrest zit.

Het onderzoek naar de poging tot doodslag wordt momenteel uitgevoerd door vier rechercheurs van de rijksrecherche. Volgens het OM ligt het motief voor de daad 'in de relationele sfeer'. Er was sprake van huiselijk geweld. Hoewel de aanklager poging tot doodslag wordt aangewreven, hoefde de vrouw na de daad niet opgenomen te worden in het ziekenhuis.

vrijdag 14 augustus 2009

Egyptische vissers maken piraten af

Laasqorey, Noord Somalië
Een groep van 34 vissers uit Egypte heeft zichzelf na vier maanden weten te bevrijden uit de handen van Somalische piraten voor de kust van Laasqorey in Noord Somalië. De vissers wisten hun belagers te overmeesteren met behulp van gereedschappen.

De opvarenden van twee vissersschepen pikten de wapens van de piraten in en zouden tijdens de schermutseling zeker twee personen om het leven hebben gebracht. Op het strand werd één van de piraten –zwaar verwond door slagen met een machte- gevonden. Inmiddels zouden hun schepen weer in veilige wateren varen. De Somalische politie neemt de zaak in onderzoek (Hahaha)

De vissersschepen waren vier maanden geleden gekaapt, gelijktijdig met een Italiaans schip. De piraten lieten dit laatste vaartuig en de bemanning onlangs vrij, nadat losgeld was betaald.

Kijk, dit is zo'n beetje het beste bericht dat ik de laatste tijd gelezen heb. Klaarblijkelijk weten de Egyptische vissers hoe het hoort. Waar de Nato en de individuele landen door eigen lafheid impotent zijn, laten een paar simpele vissers zien hoe je dit aanpakt.

donderdag 13 augustus 2009

Vaders verplichten tot alimentatie | Het is een zalig kind dat zijn ware vader kent

De Haagse CDA-fractie wil vaders verplichten tot het betalen van alimentatie. De partij stelt donderdag dat de bijstandkosten van alleenstaande bijstandouders moeten worden verhaald op de ontbrekende en onbekende vaders.

CDA-raadslid Wil Vonk: „Het is te gek voor woorden dat Haagse burgers de rekening gepresenteerd krijgen terwijl de vaders vrolijk rondlopen. Een kind verwekken betekent ook ervoor zorgen.

Volgens de CDA'ers kunnen vrouwen de mogelijke vaders verplichten tot een vaderschapstest. „Zo kunnen ze worden opgespoord en verplicht worden tot het betalen van alimentatie.”

Bij aanvraag van bijstand kan aan de moeders gevraagd worden een vaderschapsonderzoek te laten doen. De gemeente heeft dan de mogelijkheid om bij alimentatieplichtigen de bijstand in te vorderen, aldus het CDA. De partij wil met de vordering verandering brengen in het idee dat je je aan de opvoeding van je kind kunt onttrekken.

Kijk, en dan komt zo'n nationale DNA databank nog es van pas. Zelfs als je zelf nooit wist dat je een kind had, dan kom je er na jaren plots achter wanneer een scharrel van 6 jaar geleden plots in de bijstand gaat.

Wellicht dat het CDA ook vrouwen eens kon verplichten tot een bezoekregeling, of het strafbaar stellen om te liegen over wie de werkelijk vader is.

"Het is een zalig kind dat zijn ware vader kent"

Bron "Telegraaf"

woensdag 5 augustus 2009

Opnieuw 'beledigend T-shirt incident'

Vandaag is de dichter/columnist Bonne Postma (27) (alias Prente Mailmoeder) in de Spuistraat in Amsterdam aangehouden op verdenking van belediging en provocatie van het Amsterdamse politiekorps. Postma droeg een door beroepshumorist Michiel Eijsbouts ontworpen T-shirt met daarop de tekst: IDIOTIE. Deze tekst was gegoten in het logo van de politie.
Mailmoeder kon zich identificeren, heeft zijn medewerking verleend aan het proces-verbaal en zal een brief ontvangen van de officier van justitie of hij wordt vervolgd.

zaterdag 1 augustus 2009

Immigratie kost tot nog toe meer dan 200 miljard

Immigratie heeft ons land de afgelopen veertig jaar meer dan 200 miljard euro gekost. Dit jaar was er 12,7 miljard euro mee gemoeid.

Dat stelt Elsevier op basis van eigen berekeningen in Syp Wynia’s Week.

Elsevier heeft uitgaven van verschillende ministeries bestudeerd naar aanleiding van de poging van de PVV om achter de kosten van niet-westerse allochtonen te komen. Het blad maakte daarbij onder meer gebruik van een onderzoek 'Immigration and the Dutch Economy' (SBN 90-5833-129-6) (mirror) van het Centraal Planbureau (CPB) uit 2003. Het CPB stelde dat een niet-westerse immigrant die bij binnenkomst 25 jaar oud is, over de gehele levensloop gemiddeld 43.000 euro zou kosten. Daarbij hield het CPB rekening met de kosten voor onder meer zorg, onderwijs, pensioenen en sociale zekerheid, die groter zouden zijn dan de extra belasting- en premie-inkomsten. Per jaar zou dat neerkomen op 3000 euro aan kosten.

Elsevier maakt daar, gelet op de huidige waarde van de euro, 3400 euro per jaar van. Aangezien er momenteel in Nederland 1,8 miljoen niet-westerse allochtonen zijn, zou dat betekenen dat de totale kosten 6,1 miljard euro bedragen. Het blad heeft daarnaast gekeken naar kosten bij diverse ministeries, zoals dat van Justitie, Binnenlandse Zaken, en Wonen, Wijken en Integratie en er een eigen rekensom op toegepast. "De uitkomst van de berekeningen is natuurlijk niet heel precies", bekent Elsevier. "Maar vaststaat dat de grootscheepse immigratie uit andere continenten van de afgelopen decennia een kostbare zaak is geweest en nog lang kostbaar zal blijven." Het CPB kon gisteren nog niet reageren op de berekening van Elsevier.

PVV-Kamerlid Fritsma was niet bereikbaar voor commentaar. De VVD liet weten zelf bezig te zijn met een onderzoek naar de kosten van kansarme immigranten. "Wij zijn ook benieuwd naar de berekeningen, maar niet op de manier van de PVV", aldus VVD-Kamerlid De Krom. "Je moet kijken waar de problemen liggen en dat is bij de kansarme migranten. We weten dat het miljarden per jaar kost, maar we willen dat het allemaal een stuk preciezer duidelijk wordt."