donderdag 19 augustus 2010

How tolerant is Obama?

lorraine motel-kkk

President Barack Obama gave support to the controversial Ground Zero Mosque, during a meeting with Islamic leaders at the White House in honour of Ramadan.

He ofcourse mitigated his words the day after, explaining that he only meant that if Jews and Christian can build synagogues and churches in New York, Muslims have the right to build a Mosque.

To some extent of course Obama is right, but the issue is not building a Mosque, the issue is building a Mosque at a site that is very controversial: The majority of the Americans is against it.

The Mosque in question, which in fact is an Islamic study centre with a mosque included is meant to promote understanding and tolerance between east and west, or so Feisal Abdul Rauf and his wife Daisy Khan, boardmembers of the liated American Society for Muslim Advancement and the Cordoba Initiative say.

If the Mosque is really about mutual understanding and Tolerance, then why don’t Rauf and Khan understand that building it there and planning the opening on 9/11 2011 is the wrong thing to do.

Same goes for Barack Obama who –wrongly or rightly- is often accused of being a closet Muslim. Does one really expect that akin to receiving muslim leaders, he would receive the KKK Imperial Wizard and tel them he supports their right to construct their new HQ right next door to the Lorraine Motel in Memphis, where Martin Luther King was shot on april 4, 1968?

I think not!

vrijdag 13 augustus 2010

Turken hoeven niet in te burgeren

In de categorie onbegrijpelijke rechterlijke uitspraken is er weer een nieuwe: Deze week gaf een Rotterdamse rechter van de afdeling bestuusrecht twee Turkse immigranten gelijk in hun weigering om op te draven voor inburgeringsles. Een associatieverdrag tussen Turkije en de Europese Unie zou Nederland verbieden om Turkse immigranten tot Nederlandse lessen te dwingen. De plicht voor Turken tot inburgering is volgens de bestuursrechter in strijd met een non-discriminatiebepaling. Ook EU-burgers hoeven namelijk niet op Nederlandse les. Volgens het verdrag mogen hier wonende Turken 'niet duurder uit zijn dan Nederlanders' en de cursussen zijn niet gratis. Vandaar.

De Rotterdamse rechtbank is van mening dat het moeten voldoen aan de inburgeringsplicht en het halen van een examen een maatregel is die van invloed is op de omstandigheden waaronder een Turkse werknemer arbeid verricht en hier verblijft.

De Nederlandse staat mag niet berusten in de uitspraak van de rechter dat Turkse immigranten kunnen weigeren een inburgeringscursus te volgen. In hoger beroep moet duidelijk worden of die beslissing wel houdbaar is, luidt de eerste reactie uit de politiek.

Kamerlid Dijsselbloem (PvdA) dringt aan op de toetsing van de uitspraak van de rechter.

Dijsselbloem: "Ik wil niet dat we de problematiek van taalachterstand en het daarmee samenhangende sociale isolement maar laten lopen, omdat een Rotterdamse rechter zo'n verregaande uitspraak doet. Die taalachterstanden verdwijnen namelijk niet vanzelf." VVD, CDA en PVV willen, omdat ze druk over een nieuwe regering onderhandelen, niet reageren. Volgens de afdeling bestuursrecht van de rechtbank in Rotterdam is

De uitspraak heeft geen invloed op de inburgeringstoets die Turkse onderdanen in(Turkije moeten afleggen, alvorens zij toestemming krijgen naar ons land te komen. Het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie bestudeert de uitspraak.

Toetsing door rechters is een mooie zaak, maar het zou niet zo mogen zijn dat de beslissing van een rechter ergens, klaarblijkelijk zwaarder weegt dan wat een democratisch gekozen regering besluit om één van de meest prangende problemen van de Nederlandse samenleving aan te pakken.

donderdag 12 augustus 2010

Zendtijd moslims omroep ingetrokken

et Commissariaat voor de Media heeft donderdag aangekondigd de zendvergunning van de Stichting Moslim Omroep Nederland (MON) in te trekken. Deze nieuwe moslimomroep heeft niet aan de voorwaarden voldaan waaronder de vergunning in december 2009 was verleend.

De MON had de garantie gegeven samen te werken met de organisatie Academica Islamica. Op die manier zouden naast de eerste generatie moslims, ook de tweede en de derde generatie bereikt moeten worden.

Deze samenwerking is inmiddels echter van de baan. Vorige maand waren de MON en de Academica Islamica met elkaar in conflict gekomen over de benoeming van een interim-manager. Zonder de samenwerking heeft de MON geen meerwaarde meer, vindt het Commissariaat.

Binnenkort krijgt de stichting 'zorgvuldigheidshalve' nog de kans zich te verdedigen in een hoorzitting. De MON moest het gat vullen van de Nederlandse Moslim Omroep (NMO), die in februari failliet ging. Het Commissariaat gaat met de publieke omroep overleggen over de invulling van de zendtijd voor moslims in de periode tussen 1 september en 2015

Ook de voorgaande Moslimomroepen NMO en NIO maakten enkel maar ruzie. Toen daar een stichting bovenop werd gezet om de ruzies te beslechten, maakten ze alledrie ruzie.

maandag 9 augustus 2010

Forse EU-steun voor Marokko is misplaatst

De EU steunt Marokko dit jaar met een bedrag van 135 miljoen euro in de vorm van garanties. De Europese Commissie heeft hiervoor maandag het licht op groen gezet.

Het geld is bedoeld voor landbouwprojecten, voor infrastructuur in afgelegen regio's en voor bestrijding van het analfabetisme.

Allemaal heel mooi van de EU maar waarom zou de Europese belastingbetaler ook maar één cent aan Marocco bij moeten dragen? temeer daar de huidige koning, Mohammed, één van de rijkste koningen terw wereld is.

Er is veel te doen over het vermogen van Mohammed. Zijn vader, Hassan II, liet bij zijn dood in 2000 een geschat vermogen van 40 miljard USD na (Nationale schuld was 20 miljard dollar). Desondanks erfde zijn zoon Mohammed 'maar' US$ 500 miljoen. Mohammed slaagde er echter in om in 8 jaar tijd, zijn officiële vermogen te vervijfvoudigen tot 2,5 miljard US$. Het vermogen van de koninklijke familie komt traditioneel uit de opbrengst van de fosfaatproductie van Marokko, maar Mohammed Vi is ook 'in zaken' gegaan. Hij is de nummer één waar het gaat om Banken, verzekeringen en productie. Hij heeft 20 paleizen, enkele duizenden hectares landbouwgrond, Omnium Nord Africaine (een mijnbouwbedrijf), voorts nog aanzienlijke belangen in de mijnbouw, telecommunicatie, verzekeringen, transport en logistiek, een verpakkingsbedrijf (Sevam), een meubelbedrijf (Primarios) en La Compagnie de textiles Chérifienne en onroerend goed in Frankrijk (waaronder een landgoed van 400 hectare bij Parijs) en de VS.

Waar Hassan II trouwens zijn fortuin vandaan haalde is niet helemaal duidelijk, omdat zijn vader Mohammed VI zeker niet rijk was. Hassan II heeft dat fortuin dus in ieder geval tijdens zijn regering bij elkaar geschraapt enniet door hard te werken.

Al met al een land met een te bedenkelijke leider om 135 miljoen aan te geven.