donderdag 18 maart 2010

'Niet alleen over straat Veenendaal’

Burgemeester Ties Elzenga van Veenendaal zegt dat het in zijn plaats te gevaarlijk is om ’s nachts alleen over straat te gaan. Dit nadat een bende afgelopen weekend in de Utrechtse gemeente in één nacht drie mannen op gruwelijke en brute wijze mishandelde en beroofde.

Twee van de slachtoffers werden zelfs beroofd van hun kleding. Een van hen werd zelfs naakt op het spoor gelegd. Een derde man werd neergestoken. Hij hield aan de steekpartij onder andere een klaplong over en ligt nog altijd in het ziekenhuis. Burgemeester Elzenga liet woensdag weten de gewelddadigheden "schokkend, afschuwelijk, laf en gewetenloos" te vinden. De gemeente had woensdagavond een overleg met de Marokkaanse gemeenschap in Veenendaal.

De politie steunt de burgemeester niet met zijn oproep, maar vraagt burgers wel alert te zijn. Volgens de politie gaat het te ver om te zeggen dat mensen in groepjes moeten fietsen.

De daders worden gezocht in 'Marokkaans-Nederlandse-hoek'. Woensdagavond pleegde Elzenga daarom overleg met vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap in zijn stad. Zij zijn 'zeer verslagen, maar ook heel boos', zei de burgemeester tegen RTV Utrecht.

Binnenkort in uw wijk!

Als de overheid je veiligheid niet meer kan garanderen wordt het tijd dat zij afstand doet van het geweldsmonopolie, zodat burgers zich noodgedwongen zélf kunnen verdedigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten