vrijdag 15 oktober 2010

'Wilders ondermijnt rechtspraak' zegt Cohen

PvdA-leider Job Cohen vindt dat PVV-leider Geert Wilders 'een bom' legt onder de onafhankelijke rechtspraak in Nederland. Cohen doet deze zwaarwegende uitspraak na een uitspraak van Wilders donderdagavond in het tv-programma Nieuwsuur.

Wilders zei hierin dat “miljoenen mensen terecht geen vertrouwen meer hebben in de rechterlijke macht” als hij veroordeeld zou worden in de strafzaak vanwege haatzaaien en aanzetten tot discriminatie.
Volgens Cohen stelde Wilders in feite dat er vrijspraak moet komen anders zou de rechter niet onafhankelijk zijn. „Met die uitspraak tast hij juist de onafhankelijkheid van de rechter aan. Want hij vindt hem pas onafhankelijk als hij zijn zin krijgt”, aldus Cohen.

Cohen vindt de opstelling van Wilders „ernstig”. De PVV-leider ondermijnt volgens Cohen „de kernwaarden van onze westerse samenleving”.

Sorry dat ik het zeg, maar Cohen is geschift. Er zijn veel verdachten die claimen dat hun rechter bevooroordeeld is en dat leidt nooit tot opmerkingen van Cohen.

Bovendien lijkt Cohen in deze even schuldig als Wilders: Als het stellen dat de rechter niet onafhankelijk is als er geen vrijspraak volgt op zich al de onafhankelijkheid van de rechtbank aantast, is het stellen dat een rechter een uitspraak zou doen die gebaseerd is op wat een verdachte van de rechtbank vindt, tast óók dat de onafhankelijkheid van de rechtspraak aan: Cohen stelt in feite dat rechters niet tot een eigen oordeel kunnen komen maar rekening houden met de opinie van de verdachte.

Dat het volgens Cohen juist Wilders is die de kernwaarden van onze westerse samenleving ondermijnt is een gotspe en toont ten andere male dat Cohen niet van deze wereld is: Oproepen om homo's van flatgebouwen af te gooien, vrouwen hoer noemen omdat ze zonder hoofddoek over straat gaan, no go area's in Amsterdam, het mag allemaal van Cohen of is slechts 'een incident', maar zeggen dat je een rechter niet vertrouwd dat pas doet volgens Cohen de beschaving op zijn grondvesten trillen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten