vrijdag 14 augustus 2009

Egyptische vissers maken piraten af

Laasqorey, Noord Somalië
Een groep van 34 vissers uit Egypte heeft zichzelf na vier maanden weten te bevrijden uit de handen van Somalische piraten voor de kust van Laasqorey in Noord Somalië. De vissers wisten hun belagers te overmeesteren met behulp van gereedschappen.

De opvarenden van twee vissersschepen pikten de wapens van de piraten in en zouden tijdens de schermutseling zeker twee personen om het leven hebben gebracht. Op het strand werd één van de piraten –zwaar verwond door slagen met een machte- gevonden. Inmiddels zouden hun schepen weer in veilige wateren varen. De Somalische politie neemt de zaak in onderzoek (Hahaha)

De vissersschepen waren vier maanden geleden gekaapt, gelijktijdig met een Italiaans schip. De piraten lieten dit laatste vaartuig en de bemanning onlangs vrij, nadat losgeld was betaald.

Kijk, dit is zo'n beetje het beste bericht dat ik de laatste tijd gelezen heb. Klaarblijkelijk weten de Egyptische vissers hoe het hoort. Waar de Nato en de individuele landen door eigen lafheid impotent zijn, laten een paar simpele vissers zien hoe je dit aanpakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten