donderdag 13 augustus 2009

Vaders verplichten tot alimentatie | Het is een zalig kind dat zijn ware vader kent

De Haagse CDA-fractie wil vaders verplichten tot het betalen van alimentatie. De partij stelt donderdag dat de bijstandkosten van alleenstaande bijstandouders moeten worden verhaald op de ontbrekende en onbekende vaders.

CDA-raadslid Wil Vonk: „Het is te gek voor woorden dat Haagse burgers de rekening gepresenteerd krijgen terwijl de vaders vrolijk rondlopen. Een kind verwekken betekent ook ervoor zorgen.

Volgens de CDA'ers kunnen vrouwen de mogelijke vaders verplichten tot een vaderschapstest. „Zo kunnen ze worden opgespoord en verplicht worden tot het betalen van alimentatie.”

Bij aanvraag van bijstand kan aan de moeders gevraagd worden een vaderschapsonderzoek te laten doen. De gemeente heeft dan de mogelijkheid om bij alimentatieplichtigen de bijstand in te vorderen, aldus het CDA. De partij wil met de vordering verandering brengen in het idee dat je je aan de opvoeding van je kind kunt onttrekken.

Kijk, en dan komt zo'n nationale DNA databank nog es van pas. Zelfs als je zelf nooit wist dat je een kind had, dan kom je er na jaren plots achter wanneer een scharrel van 6 jaar geleden plots in de bijstand gaat.

Wellicht dat het CDA ook vrouwen eens kon verplichten tot een bezoekregeling, of het strafbaar stellen om te liegen over wie de werkelijk vader is.

"Het is een zalig kind dat zijn ware vader kent"

Bron "Telegraaf"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten