donderdag 27 mei 2010

Wilders: Telegraaf censureert

Eén van de geweigerde tekeningen
nekschot-wilders
Komende maandag komt ‘De Telegraaf’ met een editie die gevuld wordt door de lijsttrekkers. De telegraaf weigert echter twee tekeningen te plaatsen die Wilders door cartoonist Gregorius Nekschot had laten maken  en spreekt daarom van censuur.

De Telegraaf redactie zegt hierover het volgende:

 "Tijdens de voorbereidingen is ons gebleken dat de heer Wilders twee cartoons van Gregorius Nekschot wilde opnemen in de pagina's van de PVV. Deze cartoons zijn naar de mening van de hoofdredactie en de uitgever van De Telegraaf nodeloos grievend. Hiervoor is geen plaats in onze krant en dus ook niet in de verkiezingsspecial."

In één van de tekeningen is klaarblijkelijk te zien hoe het immigratieprobleem de nederlander als een (financiële) loden last meegetorst moet worden

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, het is duidelijk, de Telegraaf censureert veelvuldig. Niet alleen bij Geert Wilders, hoor, maar ook bij de lezer die reageert. Als een reactie maar even niet in hun straatje past, dan wordt die niet geplaatst. Alle reacties moeten links en heel liefjes zijn, want stel je voor dat de waarheid gezegd wordt in dit zgn. democratische land met vrijheid van meningsuiting (???!!!). Wij mogen elke dag gekwetst en gediscrimineerd worden als eigen volk, maar o jee, als je aan de Marokkaantjes komt! Dan is de Telegraaf net Joppie Cohen met zijn pot thee!

Anoniem zei

Dat is geen censuur. Censuur is er als de overheid een menigsuiting verbied

Anoniem zei

Onder normale omstandigheden zou Geert gelijk hebben, maar Nederland, Wilders en de Telegraaf kunnen wel nagaan welke reacties dit met zich meebrengt vanuit de moslimwereld.
Geert heeft gelijk dat de Telegraaf met deze censuur de vrijheid van meningsuiting niet respecteert, maar de algemene veiligheid in Nederland en Nederlandse bedrijven in het buitenland zouden potentieel gevaar lopen als de Telegraaf deze cartoons wél zou plaatsen. Anderzijds, over de autochtone Nederlander mag wél alles gezegd worden en deze mag wel beledigd worden door allochtone Nederlanders, maar ooo wee, als het andersom gebeurd.......dan breekt de pleuris uit. En hier moet ook eens iets aan gedaan worden.
Ik werk in een azc en als een asielzoeker iets komt vragen en hij krijgt zijn zin niet of het antwoord wat je geeft bevalt hem niet, wordt je gelijk uitgemaakt voor racist. Het is welliswaar mijn werk en ik heb er veel plezier in, maar van mij mogen de meeste z.s.m. retour afzender!

Dirk zei

Reacties in de Telegraaf moeten links en netjes zijn? Waar heeft de schrijver van deze reactie de afgelopen 20 jaar ondergedoken gezeten? Zelden grotere kolder gelezen. Kijk maar eens willekeurig naar de reacties op om het even welk artikel op de telegraaf-site. Het gros van de reacties is dusdanig rabiaat-rechts dat Wilders zelf er zich nog voor zou schamen. Dus wel even de feiten kennen voordat je hier dergelijke baarlijke nonsens verspreidt!

Peter zei

"Censuur is er als de overheid een menigsuiting verbied"

Nee, het is geen 'monopolie' van de overheid. Iedereen met macht kan censureren ( een school kan bijv. een artikel in een schoolkrant censureren)

Een reactie posten