zaterdag 8 mei 2010

Ghanese moordenaar bedankt Beatrix

Dat het Nederlandse paspoort kennelijk aan jan en alleman gegeven wordt blijkt wel weer uit het volgende: Nana Gemann Kwasi Agyeman (46), een Ghanese moordenaar, die ter dood was veroordeeld en 14 jaar in een Ghanese cel zuchtte, is dankzij zijn Nederlandse paspoort vrij man.

Nana Gemann Kwasi Agyeman, trouwde in 1988 een Nederlandse vrouw (van Ghanese afkomst) en verwierf zo een Nederlandse paspoort In 1995 schoot hij na een uit de hand gelopen ruzie in Ghana een taxichauffeur dood. Dat leverde hem een doodvonnis op.

Onder Nederlandse druk werd dat vonnis in 2003 opgezet in levenslang, in de praktijk zo'n vijftien jaar. Sinds enkele maanden woont de man bij zijn broer in Amsterdam-Zuidoost. Agyeman wil nu koningin Beatrix persoonlijk bedanken voor het feit dat hij nu weer vrij man is en bij zijn broer woont.

Het geheel speelt zich eigenlijk helemaal binne de Ghanese invloedssfeer: een Ghanese trouwt met een Ghanees die in Ghana een Ghanese taxichauffeur vermoord, krijgt in Ghana een straf en plots gaat Nederland zich er druk om maken en hup, haal maar hier naar toe.

Nou, bedankt hoor Beatrix

Geen opmerkingen:

Een reactie posten