dinsdag 20 juli 2010

NL subsidieert moskee Ground Zero

De PVV heeft Kamervragen ingediend naar aanleiding van een bericht op de website dagelijkse standaard.nl dat Nederland de constructie van een moskee op steenworp afstand van Ground Zero in New York meefinanciert met 1 miljoen dollar aan Nederlands belastinggeld.

Op de website van het ministerie van Buitenlandse zaken staat dat er een subsidie van 1 miljoen dollar is toegekend aan de organisatie American Society for Muslim Advancement. Die organisatie is, in samenwerking met de islamitische organisatie Cordoba Initiative, verantwoordelijk voor het honderd miljoen dollar kostende islamitische centrum inclusief moskee, dat bij Ground Zero gerealiseerd moet worden.

De PVV eist opheldering van de Kamer en noemt de al goedgekeurde plannen om pal naast Ground Zero een moskee te bouwen absurd en een belediging voor nabestaanden van de duizenden slachtoffers die op 11 september 2001 vielen.
De partij wil dat de subsidie aan ASMA onmiddellijk wordt ingetrokken.

Dat lijkt niet meer dan reƫel:
  1. regering moet helemaal niet meehelpen met de financiering van een kerkgebouw
  2. Zeker niet aan een kerkgebouw in Amerika
  3. Zeker niet aan een moskee
  4. al helemaal niet aan een moskee op ground Zero
Update op 29 juli 2010 heeft Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) de PVV schriftelijk laten weten dat de subsidie is bestemd voor een programma van Asma dat zich richt op de emancipatie van moslimvrouwen in Afghanistan, Egypte en Pakistan.

Ook ontkent Verhagen dat Asma betrokken is bij het bouwen van de moskee. "Daarvoor wordt dus ook geen Nederlands belastinggeld gebruikt", stelt Verhagen.

The mosque is a project of the American Society for Muslim Advancement and the Cordoba Initiative, which promotes cross-cultural understanding between Islam and the West. The organizations purchased the building in 2009 and plan to break ground later this year.
Washington Times 7 juli 2010
Op de website van het Cordoba Initiative, dat de moskee wil bouwen, wordt Asma echter wel degelijk als partnerorganisatie genoemd. Ook gezaghebbende Amerikaanse kranten noemen dit, evenals het engelstalige Wikipedia artikel over 'Cordoba House'.
Komt nog bij dat Daisy Khan, de Executive Director van de ASMA tevens lid is van de raad van bestuur van 'zusterorganisatie'  Cordoba Initiative.Het Cordoba Initiative, zowel als de ASMA zijn opgericht door Feisal Abdul Rauf, de echtgenoot van Daisy Khan

Verhagen is vooralsnog niet van plan de subsidie in te trekken.

Nederlands belastinggeld naar een Amerikaanse moslimorganisatie voor een emancipatieprogramma voor moslimvrouwen in Afghanistan, Egypte en Pakistan lijkt me echter al net zo onzinnig.
Bovendien is de vermeende scheiding van geldstromen onzinnig.

Oh ja, vergat ik nog bijna. Deze tempel van verdraagzaamheid heeft zijn geplande openingsdatum op 11 september 2011.

Update 13 augustus 2010: Tijdens een viering van Ramadan op het Witte Huis sprak president Barack Obama zijn steun uit voor de Moskee op ground zero.
Update 14 augustus 2010: Na hevige kritiek 'nuanceerde' Obama zijn standpunt. Hij had slechts 'in algemene bewoordingen over vrijheid van godsdienst gesproken'. Ik doe een voorspelling: Geen tweede termijn voor Obama.

Onwillekeurig vraag je je af of Obama ook leden van de KKK op het Witte Huis zou willen ontvangen, en vervolgens 'genuanceerd' zou willen praten over hun plannen om het Lorraine Motel in Memphis (RIP Martin Luther King) aan te kopen om daar het Hoofdkwartier van de KuKluxKlan te vestigen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mag ik er naast een varkens boederij gaan beginnen??

xxx zei

Goed idee!, ik hoor dat er al een homobar naast geplanned is, maar ik stel een varkensslachterij voor.

Een reactie posten