maandag 12 juli 2010

Salaris topspecialisten aan banden

Zelfstandige topspecialisten zitten volgend jaar vast aan een maximumsalaris. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) heeft dat in een voorstel aan de belangenbehartigers van de medisch specialisten vastgelegd.

De voorgestelde grens van 285.000 per jaar ligt weliswaar hoger dan de Balkenendenorm, maar is een stuk lager dan de vier of vijf ton die een aantal specialisten nu verdient. Daarmee moeten de uit de hand gelopen kosten worden teruggedrongen, want de specialisten verdienden vorig jaar 700 miljoen meer dan was begroot.

Toch raar om het salaris van een zelfstandige aan banden te leggen terwijl er bij bijvoorbeeld de omroepen nog wél salarissen van om en nabij de 4-5 ton verdiend kunnen worden, óók bij de publieke omroepen.

Artsen zijn duur in opleiding en hebben na hun studie een relatief korte periode om 'hun geld op te brengen' en ze zouden in feite zoveel moeten werken als mogelijk. Nu zal de specialist die al tegen de 285.000 euro aan zit, wellicht eerder zeggen: "Ik kom pas om 9 uur en na 5 uur werk ik niet meer"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten