donderdag 12 februari 2009

Moslims de wacht aangezegd in Australië

Moslims, die onder de islamitische sharia-wetten willen leven, moeten oprotten uit Australië volgens de regering in een boodschap die zich vooral richtte op moslim-radicalen. Minister van Financiën Peter Costello gaf aan dat radicale imams uitgezet zouden worden als ze niet willen aanvaarden dat Australië een seculiere staat is en dat de wetten worden gemaakt door het parlement. "Als dit niet jullie waarden zijn, als jullie een land willen met de sharia als wet of een theocratische staat, is dit niet het land voor jullie."

"Ik zeg telkens tegen imams die vertellen dat er twee soorten wetten in Australië zijn, de Australische en de islamitische, dat dit onjuist is. Als ze het niet eens zijn met parlementair aangenomen wetten, onafhankelijke rechtspraak, democratie en liever de sharia willen hebben ze alle vrijheid om naar een ander land te gaan."
Op de vraag of de imams gedwongen zouden worden uitgezet antwoorde hij dat hun dubbele nationaliteit dat zeer wel mogelijk maakt. De minister van onderwijs, Brendan Nelson zei later dat moslims, die de Australische normen en waarden niet wensten te accepteren 'op moeten rotten'.

Premier Howard ergerde sommige moslims door te zeggen dat hij een voorstander is van het stevig in de gaten houden van moskee's door de veiligheidsdiensten.
"Immigranten moeten zich aanpassen, niet de Australiërs. Ik ben het zat om steeds te horen dat we misschien een individu of hun cultuur 'stigmatiseren'. Na de laffe aanslag op Bali zien we gelukkig een opleving van het patriotisme in Australië. Maar het stof van die aanslag was nog niet neergedaald toen de 'politiek correcte' linkse meute begon te schreeuwen dat ons patriotisme een belediging was voor 'anderen'. Ik ben niet tegen immigratie noch tegen mensen die een beter bestaan zoeken in ons land. Maar er zijn een paar dingen die deze nieuwkomers heel goed moeten begrijpen. Het idee dat Australië een multiculturele samenleving zou moeten zijn dient er alleen maar toe om onze identiteit en samenhang te ondermijnen. Als Australiërs hebben wij onze eigen cultuur, onze eigen samenleving, onze eigen taal en onze eigen manier van leven."

"Deze cultuur is gedurende 200 jaar ontwikkeld na strijd, uitproberen en overwinningen door miljoenen mensen die op zoek waren naar vrijheid. Hier praten we hoofdzakelijk Engels en niet Libanees, Arabisch, Chinees, Japans of Russisch. Daarom: als u deel wil uitmaken van deze samenleving: leer de taal!"
"De meeste Australiërs geloven in een christelijke God. Dat is geen 'rechts' geleuter maar gewoon een feit. Christelijke mannen en vrouwen met christelijke principes hebben deze natie gesticht. Dat is duidelijk gedocumenteerd. En het is uitermate gepast om dit tot uitdrukking te brengen op de muren van onze scholen. Als onze God u tegenstaat raad ik u aan een ander deel van de wereld op te zoeken want ónze God is deel van ónze cultuur. Wij accepteren jullie geloof en zullen nooit vragen waarom jullie dat geloof hebben. Alles wat wij vragen is dat jullie ook ons geloof accepteren en vreedzaam met ons samenleeft."

"Als jullie het Zuiderkruis verachten (het sterrebeeld Zuiderkruis, deel van de Australische vlag - Red.) zullen jullie serieus moeten nadenken om naar een ander deel van deze planeet te gaan. Wij zijn gelukkig met onze cultuur en hebben geen behoefte om die te veranderen. Jullie kunnen je eigen cultuur houden maar dring die niet op aan anderen."

"Dit is ónze natie, óns land en ónze cultuur en we geven jullie alle gelegenheid om daarvan te genieten. Maar zodra jullie uitgeklaagd, uitgehuild en uitgeraasd zijn over onze vlag, onze eed, onze christelijke waarden en onze manier van leven raad ik jullie ten zeerste aan om gebruik te maken van een van de grootste Australische democratische waarden: het recht om op te rotten."

"Als jullie hier niet gelukkig zijn, vertrek dan. Wij hebben jullie niet gedwongen om hier te komen. Jullie hebben gevráágd om hier te mogen komen. Accepteer dus het land dat jullie accepteerde."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten