zaterdag 17 oktober 2009

Tafelen met Aboutaleb wordt vergoed

Marokkanen in Rotterdam worden betaald om met burgemeester Ahmed Aboutaleb om de tafel te gaan.

De circa 100 tot 150 deelnemers kunnen een bedrag tot veertig euro opstrijken als zij in een gesprek met de burgervader, dat circa 2,5 uur duurt, hun succesverhalen of over hun problemen vertellen. Dat gebeurt tijdens vijf zogeheten 'Marokkanentafels', waarbij Aboutaleb vooral een luisterend oor zal zijn. Eerder kregen Antilliaanse Rotterdammers al een soortgelijke onkostenvergoeding.

De compensatieregeling kwam gisteren aan het licht nadat boze Rotterdammers de brief hadden zien hangen op winkeldeuren in heel Rotterdam, waarin de onkostenvergoeding vet gedrukt en groen omrand was.

De gemeente Rotterdam heeft opdracht gegeven om het schrijven in allerijl van de ramen van winkels te verwijderen. 'Die mensen geven tweeënhalf tot drie uur van hun tijd op om met de burgemeester te praten. Het is dan ook normaal dat wij de reis- en parkeerkosten of de oppas vergoeden. Het gaat vaak om mensen die het niet zo breed hebben, dus het is niet zo gek om ze daar in tegemoet te komen', aldus een gemeentewoordvoerder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten