woensdag 21 april 2010

Albayrak betreurt uitspraken | maar deed ze wel

Ex-staatssecretaris en de nummer twee op de kieslijst van de PvdA, Nebahat Albayrak, betreurt de uitspraken die ze dinsdag op televisie deed. Ze zei dat ambtenaren op religieuze gronden mogen weigeren een homohuwelijk te sluiten.

Albayrak werd in het EO-tv-programma Moraalridders gevraagd wat ze vond van islamitische ambtenaren die weigeren handen te schudden. Ze zei dat die de ruimte moeten hebben om dit te doen. Toen haar daarna werd gevraagd of dit ook geldt voor ambtenaren die weigeren homohuwelijken te sluiten, zei Albayrak dat ambtenaren in principe niet mogen weigeren om homo's te trouwen. Maar als iemand beargumenteerd in gewetensnood komt, zou hij zich daar volgens Albayrak op moeten kunnen beroepen. Ze voegde eraan toe dat er genoeg anderen zijn, die het wél willen doen.

Tja, met diezelfde argumentatie kun je ook negers, marokkanen of andere groepen uit je dancing of kroeg weren want 'er zijn genoeg andere kroegen waar ze wél naar binnen mogen'.

De voormalig staatssecretaris van Justitie ging hiermee in tegen de progressieve lijn van haar partij, die fel tegenstander is van de weigerambtenaar.

Als Typische PvdA'ster heeft Albayrak natuurlijk geen probleem om binnen 1 dag 180 graden te draaien en mening en derhalve zegt Albayrak nu dat alle ambtenaren bereid moeten zijn homo's te trouwen. "Als er één onderdeel is in het partijprogramma van de PvdA waar ik achter sta, dan is het wel het schrappen van de weigerambtenaar. Dit heb ik als groot voorstander van homo-emancipatie altijd al gevonden."Nou, die opmerking valt toch écht niet te rijmen met de ruimte die ze de weigerambtenaar liet in het programma "moraalridders"

De politica vindt achteraf dat ze "te veel ruimte heeft laten ontstaan voor andere interpretaties".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten