maandag 19 april 2010

'Nederland geeft verzet tegen IJsland op'

Volgens Perbureau reuters zal Nederland zal een positieve houding aannemen ten aanzien van financiële hulp van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aan IJsland.

IJsland is door de financiële crisis en de ineenstorting van zijn bankenstelsel diep in de problemen gekomen. Het land heeft nieuwe leningen van het IMF en enkele Scandinavische landen in het vooruitzicht gekregen. Voordat deze worden vrijgegeven, is echter een herbeoordeling van het al lopende leningenprogramma van het IMF nodig.

Deze herbeoordeling wordt al langere tijd opgehouden door de onenigheid tussen IJsland aan de ene kant en Nederland en het Verenigd Koninkrijk aan de andere kant. De landen zijn het nog niet eens over de terugbetaling van leningen waarmee IJsland tegoeden van de omgevallen internetspaarbank Icesave heeft uitbetaald.

Nederland zou nu bereid zijn IJsland 'het voordeel van de twijfel'' te gunnen. Daarmee zou een belangrijk obstakel verdwijnen en zouden de leningen kunnen worden vrijgegeven.

Met andere woorden: we geven het enige dwangmiddel dat we hadden op en Nederland draagt nu via het IMF weer bij aan nieuwe leningen aan IJsland.

Zie ook:

1 opmerking:

cepedas zei

Dag


We bieden een serieuze en snelle lening,
particuliere leningen
korte en lange termijn tussen 3.000 en 10.000.000 € met een jaarlijkse rente van 3%
voor een serieuze persoon die deze lening wil.
CONTACTPERSOON WHATSAP: +33 752 77 68 25
MAIL: patrickwalterfurrer@gmail.com

Heb je ja of nee nodig?

Een reactie posten