woensdag 25 juni 2008

OM eist celstraf voor dodelijk GHB gebruik

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft woensdag 25 juni 2008 3,5 jaar celstraf geëist wegens dood door schuld na toediening van de vloeibare drug GHB aan Tim Benningshof.

Deze destijds 21-jarige Rotterdammer stierf in juni 2006, nadat volgens het OM zijn beste vriend en een vriendin hem het narcosemiddel hadden verstrekt. Vervolgens verstopten zij, onder invloed van drank en drugs, het slachtoffer in een natuurgebied bij Oostvoorne.

Guiseppe F. ging later nog terug om zijn vriend van zijn kleren en persoonlijke bezittingen te ontdoen en hem te begraven. Zo wilden ze alle sporen uitwissen.

Met de auto waarin Tim in de kofferbak had gelegen, haalde hij later die dag diens moeder op. Maar hij vertelde haar niet wat er met haar vermiste zoon was gebeurd. Hij zweeg bijna vijf maanden. "Waar haalt hij het lef vandaan. Hij at die dag zelfs nog mee. Ik voel me bedrogen en gekwetst. Guiseppe was bij ons kind aan huis", verklaarde de moeder in de rechtbank.

Pas in oktober werd het lichaam van Benningshof gevonden. Alle aandacht in de media, een website, posters en flyers hadden niets opgeleverd. Via een tip werd de politie op het spoor van de Rotterdammers gezet. F. bekende en wees de plek aan waar hij zijn vriend had begraven.

Volgens het OM hadden de 26-jarige Guiseppe en de 43-jarige Sandra V. direct nadat Tim 'out' ging een ambulance moeten bellen. Misschien was het slachtoffer wel in coma geraakt en hadden hulpverleners hem nog kunnen redden, vroeg de officier van justitie zich openlijk af. De verdachten gaven elkaar de schuld waarom ze die fatale nacht het alarmnummer 112 niet hadden gebeld. Ze waren volgens de verdediging bang en in paniek. Bovendien lag in de woning van V. drugs. De moeder en oma dealden in cocaïne, xtc en GHB. Zij zei zich woensdag overigens niet verantwoordelijk te voelen over Tim's overlijden. "Het was een ongelukkige samenloop van omstandigheden."

Waarom legt de OvJ het wegmaken van een lijk niet ten lastte, dat lijkt veel redelijker dan dood door schuld.

De rechtbank doet op 9 juli uitspraak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten