maandag 9 maart 2009

Discrimineren mag, als je Ter Horst heet

Guusje Minister Guusje ter Horst (foto) (PvdA), hoofdzakelijk bekend van dronken rijden tijdens haar burgemeesterschap in Nijmegen en het veranderen van Amsterdam in een bouwput, heeft de benoeming van Teun Visscher (foto) als nieuwe korpschef van de politie van Dordrecht tegengehouden omdat het een blanke man was.

Guusje vindt dat er meer vrouwen en allochtonen in de politietop moeten komen. Ja natuurlijk, het moet ook kwaliteit zijn vind Guusje, maar ondanks het feit dat er in het jaar dat de functie open stond überhaupt niet veel geschikte kandidaten op de functie af kwamen en al helemaal geen geschikte vrouwen of allochtonen, vond Guusje het nodig om ter elfder ure - de man was al aangenomen en een welkomstfeestje was belegd- de benoeming tegen te houden.

Het streven om meer allochtonen en vrouwen in de top te willen, moge mooi, dan wel politiek correct zijn, maar om dan maar de benoeming van de beste kandidaat tegen te gaan omdat die blank én man is, zou bij ieder ander discriminatie heten en strafbaar zijn.

teun-visscherVoor een minister geldt dat klaarblijkelijk niet.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het zal wel politiek correct zijn, maar iemand weigern op ras of geslacht is discriminatie, hoe je het ook wendt of keert

Anoniem zei

De hoogst gekwalificeerde voor de post van korpschef ongeacht afkomst, religie of huidskleur zo moet dat en niet anders. Guusje te Horst is niet van de pot gerukt, maar zij moet van de pot gerukt worden.
Anton.

Anoniem zei

Da's een grappige;-)

Een reactie posten