maandag 14 september 2009

Miljoenen extra voor asielzoekers

Waar bijna iedereen in Nederland moet bezuinigen geldt dat niet voor iedereen: er moeten honderden miljoenen euro’s extra worden uitgetrokken voor de opvang van asielzoekers.

Nadat dit jaar al ruim 134 miljoen euro meer nodig was, moet er volgend jaar opnieuw 100 miljoen euro extra worden uitgetrokken.vanwege de enorme instroom.

Dat blijkt uit de nog vertrouwelijke begroting van het ministerie van Justitie. Eerder lekte al uit dat er volgend jaar maar liefst 17.000 asielzoekers binnenkomen, waar slechts op 10.000 was gerekend. Dit jaar komen er waarschijnlijk ook al duizend asielzoekers meer binnen dan verwacht. Niet alleen stromen er meer vreemdelingen de asielzoekerscentra in, daarnaast was op betere resultaten van de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V) gerekend.

Om dezelfde reden wordt ook voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) extra geld uitgetrokken. Dit jaar was 58 miljoen euro meer nodig, volgend jaar 42 miljoen euro. De capaciteit van de dienst wordt verhoogd naar ruim 19.000 man. Het is toch van de gekke, 19.000 man alleen al om 17.000 asielzoekaanvragen af te handelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten