vrijdag 22 augustus 2008

Nieuwe wending in zaak Samir A.

samira-bewijsGesjoemel en meineed bij het Openbaar Ministerie lijken opnieuw een strafzaak in gevaar te brengen.  Het gerechtshof in Den Haag heeft vrijdag de strafzaak in hoger beroep tegen Samir A. aangehouden tot dinsdag om alsnog twee officieren van justitie als getuige te kunnen horen.

Een van de advocaten van A., Victor Koppe, wil aan de hand van die verhoren kunnen vaststellen of officier van justitie Koos Plooij meineed heeft gepleegd.

Plooij legde afgelopen dinsdag als getuige een verklaring af in de zaak, over mogelijk gesjoemel met een verklaring van een belangrijke getuige. Plooij was officier in een andere grote terreurzaak, tegen de zogeheten Hofstadgroep.

Door de beslissing van het hof is het voor vrijdag geplande requisitoir van het Openbaar Ministerie uitgesteld tot 1 september. Het hof houdt zitting in de justitiebunker in Amsterdam-Osdorp.

Ook als er onregelmatigheden bij het OM worden vastgesteld, onregelmatigheden waarvoor een burger gestraft zou worden (op meineed staat zelfs twee jaar gevangenisstraf en vier jaar als het iemand benadeeld), verwacht ik niet dat er gevolgen zullen zijn voor het OM

Als Plooij of anderen meineed hebben gepleegd moeten ze ontslagen worden en de gevangenis in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten