zondag 7 juni 2009

CDA is boos op verslaggeving NOS over Europese verkiezingen

Volgens het CDA was de verslaggeving van de NOS over de Europese verkiezingen in Nederland 'amateurisme ten top'. CDA-Kamerlid Joop Atsma klaagt over een onvolledige uitzending vol storingen en eist uitleg van minister van Cultuur Ronald Plasterk (PvdA).

De NOS spreekt de kritiek tegen. De publieke omroep besteedde volgens Atsma meer aandacht aan het Eurovisie Songfestival dan aan de Europese verkiezingen.

"Aan het finale debat konden niet eens alle partijen meedoen." Ook ging de uitzending donderdag meerdere keren uit de lucht. "Dat zouden ze met voetbal eens moeten proberen."

De NOS wil zondagochtend niet al te diep op de kritiek ingaan. "Kennelijk heeft de heer Atsma niet gevolgd wat wij allemaal hebben gedaan", zegt een woordvoerder.

"We hebben er van te voren aandacht aan besteed, een kieswijzer gemaakt enzovoorts. Daarom herkennen we ons zeker niet in de kritiek dat het Eurovisie Songfestival meer aandacht zou hebben gehad."

Ach, als het al een amateuristische verslaggeving betreft verdienen de EU verkiezingen niet beter. Het volk is inderdaad meer geinteresseerd in het Eurovisiesongfestival en dat zou de politici eens wakker moeten schudden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten