woensdag 3 juni 2009

Rena Netjes (CDA) wil in Europarlement voor de moslims

Rena Netjes Rena Netjes (CDA) (foto) duoraadslid en eigenaar van een taaltrainingsbureau in Amsterdam en getrouwd met een egyptenaar, wil voor het CDA in het Europarlement komen, niet voor haar eigen christelijke achterban maar voor….. de Islam. Zo blijkt uit een interview op de website Al-Yakeen.com.

Netjes, die Arabisch en Hebreeuws heeft gestudeerd en duoraadslid is in Amsterdam, wil het in Straatsburg opnemen voor de moslims. ''Ik wil het opnemen voor de moslims, want ik vind het heel erg wat er nu allemaal gebeurt en dit moet stoppen. Ik zal mijn nek voor jullie uitsteken. Wat er nu gebeurt is gewoon onrecht.''

De meisjes zijn net dat tikkeltje moderner gekleed
fotocrop_11-09-2006__30094d
Met de PVV regeren acht ze uitgesloten want “De PVV is niet eens een democratische partij. Daar moet je niet mee in een regering willen.” In islamitische landen vindt ze het leven gezelliger en dat “de Libanese meisjes er veelal moderner uitzien dan Nederlandse meiden” vindt ze ook. Alcoholverbod? Ook fantastisch volgens Rena.

Je vraagt je haast af waarom Netjes niet in het midden oosten gaat wonen want ook vrouwen rechten zijn daar geen probleem: Op de vraag of de islam vrouwen onderdrukt, stelt Netjes dat Mohammed een aantal vrouwenrechten heeft ingevoerd. ''Ik denk dat het probleem vooral bij de vrouwen zelf ligt, ze pakken hun rechten te weinig. Mannen zullen die namelijk niet snel opgeven.''

Gewoon dat beetje meer rekening met je medemens dat de Islam zo eigen is. Deze vrouw heeft gewoon ‘haar recht’ niet gepakt. Niks aan de hand.
beheading of schoolgirls by moslims

Een hand weigeren is niet problematisch. Netjes heeft een praktisch argument aan: ''De meeste ziektes worden overgebracht omdat we elkaar de hand schudden.'' Op zich heeft Netjes daar wel gelijk in, maar die ziektes komen toch echt ook via mannenhanden en die worden in de arabische wereld druk geschud. Het steekt Rena ook heel erg dat Nederlanders in het midden oosten hun kinderen naar een Nederlandse school sturen (alsof die daar op elke straathoek zijn). Moslims houden volgens Rena ook gewoon ‘iets meer rekening’ met hun medemens.

Netjes staat nummer dertien van de CDA-lijst en hoopt met voorkeurstemmen te worden gekozen. Klaarblijkelijk is ze toch een beetje gaan twijfelen of het interview haar kansen daarop wel vergroot want hoewel ze het interview voor publicatie heeft gezien, is ze er achteraf toch niet gelukkig mee. ''Er zijn ontegenzeggelijk problemen met de islam, bijvoorbeeld rond vrouwenrechten. Daar moet iets aan gebeuren.''

Ah, toch een beetje problemen daar. Hoe kan dat nou, het lag toch aan de vrouwen? Die moeten toch gewoon hun recht ‘pakken’

rena netjes-al hayat

Ook bij de Egyptische zender Al-hayat is Rena Netjes een graag geziene gast (23-12-08)

beheading saoedi arabie

Gewoon je nek uitsteken voor de Islam. Gebeurt in Saoedie Arabiƫ al eeuwenlang

Gelukkig Rena Netjes blijkt uiteindelijk gewoon een oer-hollandse draaikont CDA-er.

Rena netjes-sharia

Al Yakeen. com is de website van de salafistische As-Soennah moskee in Den Haag. Het is de moskee van imam Fawaz. Die imam met de Nederlandse nationaliteit, die geen Nederlands spreekt.

Moslims voelen zich ook erg betrokken bij Europa. De verdraagzaamheid voor anderen in deze foto is hartverwarmend
islamp11
Fawaz is ook de imam die een paar weken voor de moord op Theo van Gogh, van Gogh en Ayaan Hirsi Ali vervloekte. Kortom, een imam met staat van dienst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten