vrijdag 17 juli 2009

Aanranding begint al jong

De politie heeft in een week tijd in totaal 10 verdachten aangehouden voor onzedelijke betasting in een zwembad in Ridderkerk. De jongste van hen is een 12-jarige jongen, de oudste 16.

De eerste meldingen en aanhoudingen waren op maandagmiddag 6 juli, toen de politie rond drie uur de melding kreeg dat er 13 (!) meisjes uit een zelfde klas onzedelijk waren betast in een zwembad aan de Sportlaan. Op basis hiervan gingen agenten direct naar het zwembad toe en hielden na onderzoek op de sportlocatie vier marokkaanse jongens van 14, 14, 15 en 16 jaar aan. Nog terwijl de agenten bezig waren met het opnemen van de verklaringen vergreep een andere jongen zich aan een paar meisjes. Deze 15-jarige marokkaanse jongen uit Ridderkerk werd ook aangehouden. Het vijftal is overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. Rechercheurs brachten de ouders van de jongeren op de hoogte van het gedrag van hun kinderen.

Vrijdagmiddag 10 juli rond vijf uur pikten agenten een 12-jarige marokkaanse Rotterdammer op die zich in hetzelfde zwembad onzedig had gedragen. De jongen werd aangehouden op aanwijzing van het zwembadpersoneel. diezelfde avond was het weer raak, toen een aantal meisjes werd betast. Op aanwijzingen van de meisjes en personeel hielden agenten rond tien uur vier Rotterdamse marokkaantjes aan in de leeftijd van 13, 14, 15 en 15 jaar oud. De jongens zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. De meisjes zijn op het politiebureau geweest voor het doen van aangifte. Ook de burgemeester is van de voorvallen op de hoogte gesteld.

De incidenten zijn naar voren gekomen door het daadkrachtige en kordate optreden van de medewerkers van het zwembad, zo laat de politie weten. Zij zijn extra alert op het waarnemen en melden van dergelijk gedrag. Het zwembad heeft een aantal maatregelen getroffen om de ingangscontrole en het toezicht in het bad te verscherpen. Verder worden 'huisverboden' die worden opgelegd aan bezoekers die zich misdragen niet langer door het zwembadpersoneel uitgereikt, maar door de politie bij de betrokkene thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten