donderdag 9 juli 2009

Man doodgeschoten in Alkmaar

Een 23-jarige man is afgelopen nacht om het leven gekomen door een schietpartij in de Geulstraat in Oudorp (Alkmaar). Het slachtoffer is eerder al eens met de politie in aanraking geweest wegens huiselijk geweld en diefstal en geweld.

Buurtbewoners hebben omstreeks kwart voor drie meerdere schoten gehoord. Hulpverleners hebben de man nog geprobeerd te reanimeren, maar dat mocht niet baten. De recherche onderzoekt het plaats delict. De politie is een groot buurtonderzoek gestart.

Vanwege het onderzoek lag het stoffelijk overschot van de man tot het middaguur op de plek waar hij was doodgeschoten. Wel is er een groot scherm omheen geplaatst. Bij dat scherm speelden zich echter vanmorgen zeer emotionele taferelen af. Moeder, vader en vriendin van het slachtoffer deden hun uiterste best bij het stoffelijk overschot van de jongeman te komen. Zij werden echter tegengehouden door de politie. Mede om de emoties in de hand te houden, besloot de politie rond half elf de omvang van het afgezette gebied te vergroten. (Dat maakt het hoogstens moeilijker voor mensen er bij te komen, het houdt de emoties echt niet in de hand). Ongeveer anderhalf uur later was het stoffelijk overschot weggehaald.

De jongen woonde nog niet zo lang in de straat met vrouw en een kind.

 

Later worden vier verdachten aangehouden: een Rotterdam van 28, een man uit Delft (29) en twee mannen van 27 en 28.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten